top of page
Een foto van mezelf, de eigenaar van de diëtistenpraktijk

Over mij

Hey, ik ben diëtiste Charlotte!

 

Ik ben gepassioneerd door eten en alles wat daarmee te maken heeft. Je kan mij dagelijks terugvinden in de keuken waar ik mijn best doe om lekker en vegetarisch te koken. Ook op vakantie hou ik ervan om nieuwe adresjes uit te proberen (en spendeer ik vaak veel te veel tijd aan het scrollen door de reviews op google).

Nu ik afgestudeerd ben als diëtiste kijk ik er enorm naar uit om jou te begeleiden, te motiveren en te coachen naar een gezond eetpatroon. Ik ben zelf al sinds mijn 17e vegetariër en beantwoord met veel plezier alle vragen die jij hebt rond plantaardige voeding. 

Mijn missie:  Mensen begeleiden naar een eetpatroon waar voldoening, verzadiging en volwaardigheid centraal staan

Opleidingen & bijscholingen

  • Bachelor Voeding en Dieetkunde HoGent 

  • Nutrition counseling for eating disorders - Marci Evans

  • Body Image Training 2.0: The Missing Piece of Whole Body Healing

  • ​Postgraduaat nefrologische diëtetiek HoGent

Wat staat er centraal in mijn praktijk?

  • Integriteit, empathie en persoonlijke ontwikkeling zijn waarden die ik hoog in het vaandel draag. Ik vind het belangrijk om een omgeving van vertrouwen te creëren waar we samen op zoek kunnen gaan naar de beste manier om jou vooruit te helpen.

  • Ik geloof in een individuele aanpak waarbij we jouw eetpatroon onder de loep nemen en stapsgewijs aanpassingen doorvoeren. Voor een strict eetplan ben je bij mij dus aan het foute adres. 

  • Een meer intuïtieve aanpak, weg van dieetcultuur. Het boek 'Intuïtive eating' van Evelyne Tribole en Elise Resch heeft een belangrijke invloed gehad op de manier waarop ik naar voeding kijk. Concreet betekent dit dat we niet alleen kijken naar wat je eet maar ook aandacht zullen besteden aan jouw relatie met voeding. 

  • Een gewichtsneutrale aanpak: Ik geloof sterk dat er belangrijkere factoren dan gewicht bestaan om de gezondheid van een individu in te schatten. In mijn praktijk zal je dan ook niet verplicht worden om jezelf te wegen (en stimuleer ik je zelfs om dit niet te doen). We focussen ons tijdens de consultatie op een ruimer beeld dan enkel en alleen de evolutie van het gewicht.   

           

bottom of page